מה עדיף, צלחת חד פעמית מפלסטיק או צלחת חד פעמית מתכלה?

מה עדיף, צלחת חד פעמית מפלסטיק או צלחת חד פעמית מתכלה?

מה עדיף, צלחת חד פעמית מפלסטיק או צלחת חד פעמית מתכלה?

בישראל צלחת חד פעמית מפלסטיק עדיפה על פני צלחת חד פעמית מתכלה!!
איך קובעים את זה? צריך להסתכל על כל מחזור החיים של המוצר, משלב הפקת חומרי הגלם ועוד סוף חיי המוצר.
נקצר תהליכים... ההבדל העיקרי בין שתי הצלחות הוא בשלב הפקת חומרי הגלם עבורן ובשלב סוף החיים שלהן.
על מנת לייצר כלים מתכלים מצמחים, יש צורך לגדל אותם, אדמה, מים, כוח אדם – הרבה משאבים לייצור צלחת שנשתמש בה פעם אחת ונזרוק אותה...
פלסטיק הוא תוצר לוואי של מוצרי נפט נחותים, שבעבר נשרפו או נפלטו לאויר, וכיום קיימת שיטה זולה לפילמור והפיכתם לפלסטיק. כל עוד האדם משתמש בנפט ניתן להפיק פלסטיק בתהליך קל עם מחיר סביבתי וכלכלי נמוך.
מה קורה לכלים החד פעמיים כשאנחנו מסיימים להשתמש בהם?
מתכלים יגיעו למטמנות בדיוק כמו כלים חד פעמיים רגילים מפלסטיק ויישארו קבורים באדמה ללא אפשרות להתפרק לעד.
אין פח ייעודי שאליו זורקים כלים מתכלים ואין מתקנים בארץ המסוגלים לטפל בכלים מתכלים חד פעמיים על מנת שהם "יתכלו".
ומה לגבי קומפוסטר? מתאים לכמה כלים בודדים וידרשו מספר סבבים.
עבור כמות גדולה של חד פעמי מתכלה, נדרש קומפוסטר תעשייתי, שדורש הרבה מים ותרביות חיידקים מתאימות.
במתקני מיון מכאניים, חד פעמי מתכלה( תירס, קנה סוכר, במבוק), מזוהה ככלי פלסטיק עקב תכונותיו ואופן עיבודו.